vineri, 10 iulie 2009

Dublu N

Neputinta si Nepasarea ne poate duce pe cai necunoscute de noi pana acum, sau puteam face lucruri care nu credeam ca le- am face vreodata... dorinta de a trece peste ceva care ne-a afectat, de a nu stiu, de a evada din cotidian, de a simti adrenalina sus de tot, de a ne simti mai stapani pe noi insine, de a ne simti mai puternici, de a dori ceva care se obtine foarte greu, de a descopri necunoscutul, de a sfida uneori pe altii, de a ne razvrati... toate acestea ne conduc spre un oarecare declin al respectului nostru de sine, al decaderii ca persoana si al psihicului nostru.
Pe multi ii aud "Nu-mi pasa", o sintagma oarecum deplasata in sensul ca, daca intradevar nu iti pasa, de ce sa mai traiesti, de ce sa mai faci umbra pamantului in zadar? Insa si aceasta nepasare de care unii dau dovada este superficiala, este numai o fata a unui om slab si las, care nu are curajul sa se lupte, sa se zbata pentru zambetul si fericirea lui. De obicei, persoanele care spun ca nu le pasa, ca nu-i intereseaza sunt cei care sunt afectati cei mai mult; la un moment dat, prietenii se vor satura sa tot auda aceeasi placa dintotdeauna si ii vor lasa in pace, in nepasarea lor care ii transforma la un moment dat in persoane singuratice si inchise in ei.

Nu mai spuneti ca nu va pasa doar de dragul de a parea mai interesanti, sau cei care cred ca par mai puternici daca spun asta, pentru ca in realitate sunteti exact contrariul.

Niciun comentariu: